1.
(V-ger-m-gip ap. A),
untzo (V-gip ap. IzArOñ),
untzu (V-gip ap. IzArOñ),
untso. "Jamón"A.
"El tocino graso del jamón. Untzo, untzua, untzoko urdaixa, tocino del jamón trasero. [...]. Untzua, untzo bat, cada uno de los dos perniles del cerdo"IzArOñ.
sense-2
2.
(V-ger-m ap. A),
ontzo (AApend). "Carnazas"A.
"
Garriti gorako maminak dira ontzoak, garriti berakoak atarriak, las carnes de cintura arriba son ontzo (carnazas), [...] (V-ger)"A EY III 258.
sense-3
3."(V-gip), adobo"A.
azpisarrera-1
URDAI-ONTZU(-onso V ap. A Mic 9v; -untzo V-gip ap. Iz ArOñ). "Torrezno" Mic. "Urdai-untzua, el tocino graso del jamón" Iz ArOñ (s.v. untzo). Zezina eta urdai untso onen erdian.msOñ 112r.
azpisarrerakoSense-1.1
(V-ger; -ontzoV-gip)
Ref.:
A (ontzu); Iz ArOñ (urdai-ontzo), UrrAnz.
. "(FSeg), jamón"A.
"Cada una de las cuatro patas con su tocino y magra"Iz ArOñ. "Urdaiontzua, cada una de las patas del cerdo con su carne; lau urdaiontzo" Iz UrrAnz..