1 emaitza camembert bilaketarentzat - [1 - 1] bistaratzen.

camembert
iz. Behi gazta mota, jatorriz frantsesa, biguna, krematsua eta leuna dena. Camembertaren usaina sumatu zuten besteen gainetik.

Aztergaia: camembert

Iturria:

Kodea [?] Data Proposamena
Hiztegi Batuko Lantaldea: ZS:HBL 2008-07-08 Lantaldeak onartua, informazio bat gehituz

Formari buruzko datuak

Erabilerak
Txostenak
Beste (edozein) iturritako erabilerak

Camembert: J. Haritschelhar ("Fuera Bordeleko arnoa, Zanpaña, ahate gibela, Camembert eta bertze gasna motak"); camembert gazta: JM. Iturralde ("camembert gazta zati bat"; "camembert gazta kaxatxo bat"); F. Bidart 12 ("camembert gasna zati baten idurikoa"); I. Zaldua ("camembert eta emmental gazta-paketeen artean"); camembert: K. Zabala ("Handik aurrera hasten ziren kiratsak: mont-d'or gazta laruei usain gozoegia zerien; ertzak mailaturiko troyes trinko mikatzagoek soto hezearen sunda zekarten, eta camembertek, usteltzen hasitako ehizaren usain sarkorra; neufchatel, limbourg, marolles, pont-l'évêque gazta karratuek beren nota zoli berezia ipintzen zuten musikazko esaldi latz okadarainoko hartan; livarot motako gazta gorriz tindatuek eztarria erretzen zuten, sufrezko hats batek bezala; eta, azkenean, beste guztien gainetik, olivet izenekoek, intxaurrondo hostoz bildurik, urrin higuingarria zabaltzen zuten"); F. Bidart 12 (kartzelako leku bat izendatuz, adib.: "Geroxago jakinen dut camembert deitzen dutela toki hori, zeren camembert gasna zati baten idurikoa baita"; "Ederki bustirik, arrunt trenpaturik, plisti-plasta hasten naiz ene camembert zatian ibiltzen, ekaitzaren erdian kantuz, presondegi eta zaintzale, denak ahantzirik"); JA. Elosegi ("Camembert estalkien bilduma"); F. Juaristi ("gaztak ere ekartzen zizkioten, camembert biguna eta roquefort urdina, besteak beste"); R. Saizarbitoria ("camembert zatiaren erdia bukatu eta..."); M. Etxebarria ("Neskak plater bat paratu du nire aurrean, kleraren itxurako camembert puska batekin").

Erdaretako formak

OfQuLF: fromage à pâte molle || Camembert || village de Normandie, en France, où l'on fabriquait ce fromage.

Informazio osagarria
Arlo semantiko sistematikoki osatzekoak

Izen propiotikoak.

Formari buruzko oharrak

Euskaltzainen oharrak

 - Erabakia: Osoko Bilkura (2015-04-24): onartua

 

Egoitza

  • B
  • BIZKAIA
  • Plaza Barria, 15.
    48005 BILBO
  • +34 944 15 81 55
  • info@euskaltzaindia.eus

Ikerketa Zentroa

  • V
  • LUIS VILLASANTE
  • Tolare baserria. Almortza bidea, 6.
    20018 DONOSTIA
  • +34 943 42 80 50
  • donostiaordez@euskaltzaindia.eus

Ordezkaritzak

  • A
  • ARABA
  • Gaztelako atea, 54
    01007 GASTEIZ
  • +34 945 23 36 48
  • gasteizordez@euskaltzaindia.eus
  • G
  • GIPUZKOA
  • Tolare baserria. Almortza bidea, 6
    20018 DONOSTIA
  • +34 943 42 80 50
  • donostiaordez@euskaltzaindia.eus
  • N
  • NAFARROA
  • Oliveto Kondea, 2, 2. solairua
    31002 IRUÑEA
  • +34 948 22 34 71
  • nafarroaordez@euskaltzaindia.eus

Elkartea

  • I
  • IPAR EUSKAL HERRIA
  • Gaztelu Berria. 15, Paul Bert plaza.
    64100 BAIONA
  • +33 (0)559 25 64 26
  • +33 (0)559 59 45 59
  • baionaordez@euskaltzaindia.eus

Azkue Biblioteka eta argitalpenak

Maximiza tus ganancias en criptomonedas confiando en Bitplex 360, una plataforma diseñada para el éxito.
  • Euskaltzaindia - Real Academia de la Lengua Vasca - Académie de la Langue Basque
  • Plaza Barria, 15. 48005 BILBO
  • +34 944 158 155
  • info@euskaltzaindia.eus
z-library z-lib project
Casino siteleri arasında yerinizi alın, kazançlı çıkmanın keyfini sürün! Heyecanı kaçırmayın.
© 2015 Your Company. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper