OEH - Bilaketa

4 emaitza gaztandegi bilaketarentzat

Euskaltzaindia. OEH. Orotariko Euskal Hiztegia
goiburua
2 gaztandegi.
sense-1
1. (G, AN-5vill, BN, Ae, S; Dv), gaztandei (G-goi), gaztantegi (S), gastantei (V-gip) Ref.: A; Arin AEF 1927, 16; Lh (gaztantegi); Arin AEF 1955, 100, JMB ib. 186; Iz ArOñ (gastántei); CEEN 1971, 353.
Lugar donde se elaboran o guardan los quesos. "Claies où l'on expose les fromages pour les faire sécher" Lh. "Es el local destinado a la elaboración y conservación de quesos (G-goi)" Arin AEF 1955, 100. "Compartimento (gaztantegi) destinado a depósito de quesos (V-arr)" JMB ib. 186. "Lugar para ahumar los quesos" Iz ArOñ.
azpiadiera-1.1
" Gaztantegi (BN-baig, S), pesebre en que se tienen los quesos en agua" A.
sense-2
2. "Laiterie" Dv. "Quesería" A.
gaztandegi
<< 1 gaztandegi 0 / 0 gaztainadi >>

Egoitza

  • B
  • BIZKAIA
  • Plaza Barria, 15.
    48005 BILBO
  • +34 944 15 81 55
  • info@euskaltzaindia.eus

Ikerketa Zentroa

  • V
  • LUIS VILLASANTE
  • Tolare baserria. Almortza bidea, 6.
    20018 DONOSTIA
  • +34 943 42 80 50
  • donostiaordez@euskaltzaindia.eus

Ordezkaritzak

  • A
  • ARABA
  • Gaztelako atea, 54
    01007 GASTEIZ
  • +34 945 23 36 48
  • gasteizordez@euskaltzaindia.eus
  • G
  • GIPUZKOA
  • Tolare baserria. Almortza bidea, 6
    20018 DONOSTIA
  • +34 943 42 80 50
  • donostiaordez@euskaltzaindia.eus
  • N
  • NAFARROA
  • Oliveto Kondea, 2, 2. solairua
    31002 IRUÑEA
  • +34 948 22 34 71
  • nafarroaordez@euskaltzaindia.eus

Elkartea

  • I
  • IPAR EUSKAL HERRIA
  • Gaztelu Berria. 15, Paul Bert plaza.
    64100 BAIONA
  • +33 (0)559 25 64 26
  • +33 (0)559 59 45 59
  • baionaordez@euskaltzaindia.eus
  • Euskaltzaindia - Real Academia de la Lengua Vasca - Académie de la Langue Basque
  • Plaza Barria, 15. 48005 BILBO
  • +34 944 158 155
  • info@euskaltzaindia.eus
z-library z-lib project
© 2015 Your Company. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper