Gaztelaniazko ordainak

Adorez Hiztegia

gazitu, gazi(tu), gazitzen:
  1. da/du ad. volver(se) salado/da, salar, echar sal en demasía;
    bakailao gaziegiak gazitu du saltsa: un bacalao demasiado salado ha vuelto salado la salsa
    gatza gezatzen baldin bada, nola gazitu?: si la sal se vuelve insípida ¿cómo volverla salada?
  2. du ad. (para conservar alimentos) salar, echar en sal, curar en sal, sazonar;
    urdaia, bakailaoa gazitu: curar en sal el tocino, el bacalao
    zortzi egunez gazitzen utzi: dejar ocho días sazonando
  3. du ad. salar, echar sal, condimentar con sal;
    zopa gazitu: echar sal a la sopa
  4. adj. (participio pasivo) salado/da, en salmuera;
    bakailao gatzitua: bacalao en salmuera
© Bostak Bat Kultur Elkartea

Egoitza

  • B
  • BIZKAIA
  • Plaza Barria, 15.
    48005 BILBO
  • +34 944 15 81 55
  • info@euskaltzaindia.eus

Ikerketa Zentroa

  • V
  • LUIS VILLASANTE
  • Tolare baserria. Almortza bidea, 6.
    20018 DONOSTIA
  • +34 943 42 80 50
  • donostiaordez@euskaltzaindia.eus

Ordezkaritzak

  • A
  • ARABA
  • Gaztelako atea, 54
    01007 GASTEIZ
  • +34 945 23 36 48
  • gasteizordez@euskaltzaindia.eus
  • G
  • GIPUZKOA
  • Tolare baserria. Almortza bidea, 6
    20018 DONOSTIA
  • +34 943 42 80 50
  • donostiaordez@euskaltzaindia.eus
  • N
  • NAFARROA
  • Oliveto Kondea, 2, 2. solairua
    31002 IRUÑEA
  • +34 948 22 34 71
  • nafarroaordez@euskaltzaindia.eus

Elkartea

  • I
  • IPAR EUSKAL HERRIA
  • Gaztelu Berria. 15, Paul Bert plaza.
    64100 BAIONA
  • +33 (0)559 25 64 26
  • +33 (0)559 59 45 59
  • baionaordez@euskaltzaindia.eus
  • Euskaltzaindia - Real Academia de la Lengua Vasca - Académie de la Langue Basque
  • Plaza Barria, 15. 48005 BILBO
  • +34 944 158 155
  • info@euskaltzaindia.eus
z-library z-lib project
© 2015 Your Company. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper