Orotariko Euskal Hiztegia

saltsa-perretxiko

saltsa-perretxiko.
(V), txaltxa-perretxiku (V-gip) Ref.: A; Iz ArOñ (suatxiña); Etxba Eib; SM EiSet; Elexp Berg (s.-perretxiku, txaltxa) .
"(Cantharellus cibarius), seta comestible, abundante y que después de seco y conservado, se usa como condimento en las salsas" A. " Suatxiña: txaltxa perretxikua " Iz ArOñ. . " Saltsa-perretxikuak, sikatuta gordetzen dira urte guztian " Etxba Eib. . " Salsa-perretxikuak, baita ere saltsa-perretxikuak, eta inoiz saltsak soilik" SM EiSet. . "Rebozuelo" Elexp Berg. . Cf. VocNav: "Nombre popular del hongo Cantharellus cibarius".
v. tbn. Busca Isusi Alimentos 39 (salsa-perretxiku).

Azkue Biblioteka eta Artxiboa

ORDUTEGIA
9:00 - 14:00

Azkue Biblioteka eta Artxiboa Euskaltzaindiaren zerbitzura dago. Horrez gainera, zabalik dago ikertzaile ororentzat, eta bere ahalbideen neurrian euskal kultura gaien ikerkuntza eta hedapena sustatzen eta laguntzen saiatzen da.

Egoitza

  • B
  • BIZKAIA
  • Plaza Barria, 15.
    48005 BILBO
  • +34 944 15 81 55
  • info@euskaltzaindia.eus

Ikerketa Zentroa

  • V
  • LUIS VILLASANTE
  • Tolare baserria. Almortza bidea, 6.
    20018 DONOSTIA
  • +34 943 42 80 50
  • donostiaordez@euskaltzaindia.eus

Ordezkaritzak

  • A
  • ARABA
  • Gaztelako atea, 54
    01007 GASTEIZ
  • +34 945 23 36 48
  • gasteizordez@euskaltzaindia.eus
  • G
  • GIPUZKOA
  • Tolare baserria. Almortza bidea, 6
    20018 DONOSTIA
  • +34 943 42 80 50
  • donostiaordez@euskaltzaindia.eus
  • N
  • NAFARROA
  • Oliveto Kondea, 2, 2. solairua
    31002 IRUÑEA
  • +34 948 22 34 71
  • nafarroaordez@euskaltzaindia.eus

Elkartea

  • I
  • IPAR EUSKAL HERRIA
  • Gaztelu Berria. 15, Paul Bert plaza.
    64100 BAIONA
  • +33 (0)559 25 64 26
  • +33 (0)559 59 45 59
  • baionaordez@euskaltzaindia.eus